More

Musée des Civilisations de l’Europe et de la Méditerranée (MuCEM) museum i Marseille

2 Min Read

Musée des Civilisations de l’Europe et de la Méditerranée (MuCEM) är ett museum beläget i Marseille, Frankrike som är dedikerat till att visa upp Europas och Medelhavsområdets kultur och historia. MuCEM har varit öppet sedan juni 2013 och har blivit en viktig sevärdhet i Marseille.

Museet är beläget på en egen ö och är en modern byggnad som är utformad för att representera en modern version av en fästning. Byggnaden består av två delar, en permanent utställningshall och en temporär utställningshall. Den permanenta utställningen tar besökarna på en resa genom Medelhavets kulturhistoria, från forntida civilisationer till moderna dagar.

MuCEM är unikt på många sätt. Det är ett museum med fokus på kulturell mångfald och det är det enda museet i Frankrike som är helt dedikerat till Medelhavskulturen. Museet presenterar en mängd olika aspekter av kulturen, från konst, arkitektur och litteratur till matlagning och traditionella hantverk.

En av de mest spektakulära funktionerna i museet är det stora glastaket som släpper in naturligt ljus i hela byggnaden. Besökare kan njuta av fantastiska utsikter över Marseille och havet från takterrassen. Museet erbjuder också olika workshops och evenemang för både vuxna och barn, inklusive föreläsningar, filmvisningar, konserter och debatter.

MuCEM har fått högt betyg av både turister och lokalbefolkningen, som uppskattar dess unika fokus på Medelhavskulturen och dess moderna arkitektur. Det är en fantastisk plats för besökare att lära sig mer om Medelhavets rika historia och kultur, samt att njuta av en fantastisk utsikt över Marseille.

Sammanfattningsvis är Musée des Civilisations de l’Europe et de la Méditerranée en fantastisk plats att besöka för alla som är intresserade av kultur, historia och arkitektur. Museet erbjuder en unik upplevelse som är väl värd ett besök för alla som besöker Marseille.

Video på Le Musée des civilisations de I’Europe et de la Méditerranée.

Foto: Jean-Pierre Dalbéra from Paris, France, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Läs mer: Att göra i Marseille som turist

A
C