More

Att göra i Marseille som turist

2 Min Read

Marseille är en av de mest populära turistdestinationerna i Frankrike, med en rik historia och kultur, vacker arkitektur, fantastisk mat och en mängd olika aktiviteter för besökare att njuta av. Här är några av de bästa sakerna att göra i Marseille som turist:

  1. Besök Vieux-Port: Vieux-Port, eller Gamla hamnen, är hjärtat av Marseille och en av stadens mest populära sevärdheter. Här kan besökare beundra fiskebåtarna, promenera längs kajen, besöka marknaden och prova lokala delikatesser.
  2. Utforska Notre-Dame de la Garde: Notre-Dame de la Garde, eller ”La Bonne Mère”, är en ikonisk basilika som ligger högt uppe på en kulle med utsikt över Marseille. Besökare kan njuta av den fantastiska utsikten över staden och havet från toppen av kullen.
  3. Besök MuCEM: Musée des Civilisations de l’Europe et de la Méditerranée (MuCEM) är ett museum som är dedikerat till att visa upp Europas och Medelhavsområdets kultur och historia. Besökare kan se på utställningar, delta i workshops och njuta av utsikten över havet från takterrassen.
  4. Utforska Cours Julien: Cours Julien är ett populärt område i Marseille för ungdomar och kreativa personer. Här kan besökare hitta gatukonst, konstgallerier, second-hand-butiker, caféer och barer.
  5. Besök Château d’If: Château d’If är en fästning som ligger på en ö strax utanför Marseille och är känd för att ha varit platsen där greve Monte Cristo från Dumas roman hölls fången. Besökare kan ta båten ut till ön och utforska fästningen.
  6. Ta en båttur: Marseille är omgivet av havet och en av de bästa sakerna att göra som turist är att ta en båttur runt kusten. Besökare kan njuta av utsikten över stadens landmärken och vackra stränder från vattnet.
  7. Besök Calanques: Calanques är en vacker bergig kuststräcka strax utanför Marseille, där besökare kan vandra, simma, klättra och utforska den unika naturen.
  8. Njut av Marseille’s mat: Marseille är känt för sin fantastiska mat, särskilt fisk och skaldjur. Besökare kan njuta av lokala rätter på en av stadens många restauranger eller besöka en av marknaderna för att prova på lokala delikatesser.

Marseille är en fantastisk stad med något för alla, från kultur och historia till natur och mat. Det finns så mycket att se och göra att besökare enkelt kan tillbringa flera dagar i staden utan att tröttna.

Foto: photography taken by Christophe.Finot, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

M
M