More

Basilique Notre Dame de la Garde – Jungfru Maria som vakar över staden

2 Min Read

Basilique Notre Dame de la Garde är en förgylld staty av jungfru Maria som står på en kulle 154 meter över Marseille stad. Hon ser ut över alla invånare i staden och framförallt vakar hon över människorna som befinner sig till sjöss.  Även om statyn går att beskåda från största delen av staden så bör du ändå ta dig dit. Från statyn som blivit en symbol för staden har du nämligen en otroligt vacker utsikt. 

Basilique Notre Dame de la Garde, också känd som La Bonne Mère (Den Gode Modern), är en av de mest kända sevärdheterna i Marseille, Frankrike. Basilikan ligger på en höjd i staden och är synlig från nästan var som helst i Marseille.

Basilikan byggdes mellan 1853 och 1864 på platsen för en tidigare fästning och är en av de mest berömda katolska kyrkorna i Frankrike. Den anses vara ett av de finaste exemplen på neobyzantinsk arkitektur i världen.

En av de mest imponerande delarna av basilikan är dess klocktorn, som står 60 meter högt och har en stor statue av Jungfru Maria på toppen. Statyn är gjord av brons och har en diameter på 11 meter.

Inuti basilikan är det lika imponerande som på utsidan. Kyrkans interiör är prydd med mosaiker och fresker av hög kvalitet, och dess höga valv ger en känsla av rymd och storhet. Besökare kan också se en samling av skatter och gåvor som har skänkts till kyrkan under åren, inklusive föremål från pilgrimsfärder och krigsminnen.

Basilique Notre Dame de la Garde är en av de mest besökta turistattraktionerna i Marseille och lockar tusentals besökare varje år. Dess plats på en höjd ger fantastisk utsikt över staden och Medelhavet. Besökare kan också njuta av en promenad i den omgivande parken eller utforska de närliggande turistattraktionerna, inklusive Marseille Gamla hamn och Fort Saint Nicolas.

Basilique Notre Dame de la Garde är en viktig symbol för Marseille och en plats av andlig betydelse för katoliker över hela världen. Det är en måste-se plats för alla som besöker Marseille och en av de mest imponerande kyrkorna i Frankrike.

C
S
Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *