More

Marseille gamla hamn Vieux-Port

2 Min Read

Marseille, som ligger i södra Frankrike, har en lång historia som hamnstad. Redan under antiken var Marseille en viktig hamn för handel och resor. Hamnen har genom åren utvecklats och förändrats, men den gamla hamnen i Marseille har fortfarande en central roll i staden och är en viktig turistattraktion.

Den gamla hamnen i Marseille, som också kallas ”Vieux-Port”, är en av de mest kända sevärdheterna i staden. Den ligger i hjärtat av Marseille, omgiven av gamla kvarter och historiska byggnader. På den västra sidan av hamnen ligger MuCEM, ett museum för medelhavskultur, medan den östra sidan är kantad av restauranger och butiker.

Hamnen har varit en viktig plats för handel i århundraden, och den har också varit en viktig hamn för fiske. Än idag är det möjligt att se fiskare som säljer sina fångster på hamnkajen. På den norra sidan av hamnen ligger den berömda fiskmarknaden ”La Criée”, där det är möjligt att köpa färsk fisk och skaldjur direkt från fiskarna.

Marseilles gamla hamn är också en populär plats för turister att promenera runt på. Det finns många uteserveringar och caféer längs hamnkajen, där det är möjligt att njuta av en kopp kaffe och en utsikt över hamnen. På sommaren arrangeras också olika händelser och utställningar i hamnen, som t.ex. musikfestivaler och konstutställningar.

En annan populär aktivitet i Marseilles gamla hamn är att ta en båttur längs kusten. Det finns olika företag som erbjuder båtturer, både korta turer runt hamnen och längre turer längs kusten. Detta är en bra möjlighet att uppleva Marseille från vattnet och se staden från en annan vinkel.

Marseilles gamla hamn är en viktig del av stadens historia och kultur. Den är också en viktig turistattraktion och ett populärt ställe att besöka för både turister och lokalbefolkningen. Oavsett om du vill ta en båttur, äta en bit mat på en uteservering eller bara strosa omkring.

V
A
Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *